© Полювання, риболовля, активний відпочинок
        2009 - 2017   - інформаційний портал
        При використанні матеріалів сайту активне посилання обов'язкове
Заєць з часниковим соусом
1 заєць, 200-300 г сала (шпик), 2 головки часнику, 1 головка цибулі, 1/2 склянки крові зайця, 1/2 склянки 3 %-ного винного оцту, 1 ч. ложка солі, 0,5 ч. ложки молодого чорного перцю, щіпка мускатного горіха, чебрецю або майорану.
Приготування. Сало (шпик) цибулю, часник і печінка зайця дрібно нарізати і покласти в посуд. Додати оцет, кров зайця, сіль, чорний перець, мускатний горіх, чебрець або майоран. Поставити на слабкий вогонь і варити 2 ч. Стежити, щоб не пригоріло. Якщо необхідно, додати трохи червоного вина або оцту, щоб соус залишався рідким. Через годину після того, як почав варитися соус, поставити смажити зайця, опустивши його в жаровню з великою кількістю свинячого жиру. Коли заєць буде готовий (приблизно через годину), викласти його в глибоке блюдо і зверху полити приготованим соусом.

Заєць по-мисливські, приготування
1 заєць, 200 г маринаду, 2 цибулини, сіль, перець, зелень, часник за смаком.
Приготування. Зайця очистити від плівки і цілком замаринувати в охолодженому маринаді (див. "Заєць шпигованный")'. Через 2 год вийняти, злегка обсушити, насадити на велику шпажку і, безперервно обертаючи над тліючим вугіллям, обсмажити з усіх боків до готовності. Готового зайця нарубати на шматки, укласти на блюдо, посипати тертим часником, сіллю, червоним перцем і дрібно рубаним кропом. На гарнір свіжі огірки і помідори.

Заєць, смажений в сметані
1 заєць, 400 г маргарину, 100 г сала (шпик), 1 склянку сметани, 1 ст. ложка топленого сала, гарнір, спеції, сіль за смаком зелень.
Приготування. Підготовлену тушку кролика розрубати на дві частини і покласти в холодну воду на 3-5 ч. Потім воду злити, залити зайця маринадом і поставити в холодне місце. Шматки зайця вийняти з маринаду, витерти насухо рушником, нашпигувати салом, посолити, покласти на деко і злегка обсмажити з жиром в духовій шафі. Потім залити сметаною і смажити, поки м'ясо не буде готове, а сметана не стане густою як соус. Зайця розрубати на порційні шматки, покласти в каструлю і залити процідженої сметаною, в якій смажилося м'ясо. При подачі на блюдо або тарілку покласти шматки зайця і смажену картоплю або тушковану буряк і посипати зеленню.

Заєць, тушкований у сметані
Спосіб приготування 1. Зайця розрубати на частини (ниркову, окости, лопатки), зрізати плівки, промити, скласти в миску, залити холодною водою з додаванням оцту (склянка оцту на 1 л води) і залишити в такому вигляді на 2-3 год для маринування. Після цього шматки зайця вийняти з маринаду, покласти на деко або сковороду, посолити, додати очищені, нарізані коріння і цибулю, полити олією і поставити смажити в гарячий духовий шафа; поки не утвориться рум'яна кірочка. Під час смаження, треба періодично поливати зайця з ложки соком, що утворився на деку. За окончафии смаження розрубати зайця на порційні шматки; єло-1 жити в неглибоку каструлю, залити соусом, самому-; ленним з сметани, соку, накрити кришкою і поставити в духову шафу на 25-30 хв для гасіння.
Спосіб приготування 2. Зачищені частини зайця нарубують на пор-1 таційні шматки, тримають в маринаді 1-1,5 год, після чого обсмажують шматки на сковороді з маслом, потім укладають в каструлю.
Для приготування соусу сметану і сік, отриманий при жареньи зайця, влити в каструлю, посолити, поставити на вогонь, дати закипіти, потім додати 2 ст. ложки борошна, попередньо підсмаженою з маслом і розведеною 1 склянкою бульйону чи води, і, безперервно помішуючи, проварити протягом 3-4 хв. Після цього соус процідити в посуд з зайцем. При подачі на стіл перекласти зайця на блюдо разом з соусом і посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропом. На гарнір дати картоплю відварну або смажену. Особливо смачним буває заєць, якщо його перед смаженням нашпигувати. Для цього свинячий шпик нарізають брусочками довжиною 4-5 см і товщиною 0,5 см, в м'якоті зайця роблять дерев'яними кілками проколи, в які вставляють брусочки сала.
На 1 зайця масою близько 3 кг за 2 шт. моркви і петрушки, 2 голівки цибулі, 1 склянку оцту, 2 склянки сметани, 2 ст. ложки борошна і 3 ст. ложки олії.

Печеня із зайця, приготування
М'ясо вимочують протягом ночі в холодній проточній воді, потім 2 год витримують в розчині оцту. Розрізають на порції, обсмажують у тваринному жирі. Після цього складають у каструлю, солять, кладуть перець, лавровий лист, цибулю, моркву, коріння і знову ставлять на невеликий вогонь. М'ясо вважається готовим, коли воно вільно відділяється від кісток. До столу подається із смаженою або вареною картоплею, солоними огірками, помідорами, квашеною капустою, зеленим горошком.
Головна >> Полювання >> Мисливська кухня. Рецепти приготування дичини - зайця. Маринади
???????@Mail.ru
полювання, риболовля
загрузка...
Рецепти приготування м'яса зайця
Заєць шпігованія, з соусом, смажений, тушкований в сметані, заячий паштет, печеня із зайця. У рецептах містяться рекомендації з попередньої підготовки зайчатини, приготування різних маринадів, соусів.

Заєць шпигованный
1 заєць, 100 г жиру, 100 г сала (шпик), 1 головка часнику.
Для маринаду: 100 г оцту, 1 склянка води, 2 ст. ложки рослинної олії, моркву, 2 головки цибулі, корінь петрушки, сіль, перець, цукор, лавровий лист, зелень за смаком.
Приготування. Зварити маринад. Для цього закип'ятити воду, покласти сіль, цукор, перець-горошок, лавровий лист, нашатковані моркву і корінь петрушки. Коли морква звариться, влити оцет і одразу зняти з вогню, додати рослинне масло.
Тушку зайця очистити від плівки, розрізати на дві частини, покласти в глиняний посуд і залити охолодженим маринадом на 1-2 години, додавши дрібно нарізану цибулю, зелень кропу і петрушки.
Зайця вийняти з маринаду, нашпигувати тонкими шматочками часнику, смажити на сковорідці з розігрітим жиром в духовій шафі до золотистого кольору, часто поливаючи жиром.
Готового зайця нарізати на порції, укласти на блюдо, полити соком, в якому він смажився, посипати зеленню. На гарнір дати смажену картоплю, свіжі помідори.
Заєць з овочами, приготування
1 заєць, 4 ст. ложки олії, 4-5 картоплин, 1 кабачок, 1 баклажан, 2 помідори, 100 г червоного вина, 1 морква, 1 корінь петрушки, 1/2 кореня селери, 4 цибулини, сіль, перець, часник, зелень за смаком.
Приготування. Зайця замаринувати як зазначено вище. Потім обсушити його рушником, нарізати шматками, обсмажити до золотистого кольору. Підсмажені шматки зайця перекласти в каструлю, додати смажену цибулю, моркву, петрушку і селеру, нарізані кружечками, влити трохи бульйону, 1/2 склянки червоного вина. Додати червоні помідори, лавровий лист, запашний перець і тушкувати в духовій шафі 35-40 хв.
В кінці тушіння зайця заправити по смаку цукром, сіллю, часником, оцтом і дати закипіти. При подачі на стіл м'ясо покласти на тарілку, збоку укласти нарізані і обсмажені картопля, кабачки і баклажани, залити соусом, в якому тушкувався заєць, посипати дрібно нарізаною зеленню кропу.