© Полювання, риболовля, активний відпочинок
        2009 - 2017   - інформаційний портал
        При використанні матеріалів сайту активне посилання обов'язкове
Мисливсько-промислові звіри та птахи
Мисливсько-промислові звіри
Хижі
Соболь, куниця, харза, колонок, солонгой
Горностай, ласка, тхір, перев'язка
Норка, видра, росомаха
Борсук, лисиця, корсак, песець, єнотовидний собака
Вовк, шакал, леопард, барс, ірбіс
Рись, кіт лісовий, кіт степовий, кіт очеретяний, манул, каракал, ведмідь бурий, ведмідь білий
Насекомоядні
Вихухоль, кріт
Гризуни
Заєць-біляк, заєць-русак, заяц-толай, дикий кролик, білка, бурундук, бабак-байбак, бабак
Ховрах, білка-летяга, соня-полчок, хом'як, водяний щур, ондатра, цокор, слепыш, земляний заєць, річковий бобер, нутрія
Копитні
Лось, олень європейський, марал, ізюбр, олень плямистий, олень північний, косуля, кабарга
Сайгак, джейран, дзерен, сарна, горал, винторогий козел, козерог, тур, баран, кабан, кулан

Мисливські птахи
Куроподібні
Глухар, тетерук, рябчик, дикуша, куріпка, переспівав, кеклик, улар, фазан
Гусеподібні
Лебідь, гусак,  казарка, кряква, шилохвость, свиязь, сіра качка,  косатка, широконоска, чирок, мандаринка, пеганка, огарь, нирок, чорніти, морянка, гоголь, гага, синьга, турпан, крохаль, савка
Гагарові
Гагари, поганка
Веслоногі
Пелікани, баклан
Куликі
Кроншнеп, вальдшнеп, бекас, дупель, гаршнеп, турухтан
Пастушкові
Лисуха, деркач
Дрохви
Дрохва, стрепет
Журавлині
Журавель, журавль-стерх
Голубині
Припутень, голуб-синяк (клінтух), сизий голуб, горлиця
Хижі птахи
Ястреби, лунь, орлан, пугач, орел, боривітер, куприк, ворона, сорока
  
Інші звіри та птахи України
   Кріт європейський. Довжина тулуба 10-12 см, Хутро чорного або темно-сірого кольору, інколи буре. Валькувате тіло спереду переходить (без помітного звуження) в область шиї, у витягнуту конусом голову, що закінчується хоботком. Передні лапи сильні, короткі, долоні їх вивернули назовні. Задні кінцівки розвинені порівняно слабо. Хвіст малий. Очі ледве помітні або зовсім приховані під шкірою. Вушні раковини відсутні. Хутро крота бархатисте, низьке, але густе. Остюк його слабо відрізняється від пуху. Кріт живе під землею в дуже складно влаштованій норі, що представляє мережу проходячих біля поверхні землі ходів, які кріт риє у пошуках їжі, і сполучених з ними ходів, ведучих до більш глибоко розташованої гніздової камери. У місцях, де кротів багато, ходи нір окремих тварин з'єднуються, утворюючи загальну мережу; тому на хорошому "уторованому" коду можна зловити до 2-3 десятків кротів. Кріт населяє місця з огрядним ґрунтом, в якому багато земляних черв'яків, - листяні і змішані ліси, луги річкових долин, городи і сади.
   Весною (інколи восени) самка приносить до 6 голих дитинчат, які зростають дуже швидко і вже в липні починають вести самостійне життя. Харчується кріт переважно дощовими черв'яками, а також комахами, що живуть під землею, і їх Личинками. Винищуючи шкідливих комах, кріт приносить користь сільському і лісовому господарствам. Але, риючись в городах і накопуючі купину землі на сінокісних лугах, він заподіює деяку шкоду. Линяє кріт 3 рази в рік: навесні, коли повністю змінює високе зимове хутро на низьке літнє; у другій половині літа, коли повністю або частіше лише частково літнє хутро, що виросло після весняної линьки, змінює на таке ж низьке осіннє хутро; восени, коли низький осінній волосяний покрив повністю замінює вищим зимовим.
   Кріт сибірський. Крупний звір з щільним волосяним покривом, чорним або темно-сірим. Зустрічається майже по всьому Сибіру (окрім степових і тундрових районів) на схід до оз. Байкал і р. Лена.
  Кріт кавказький. Дрібний, волосяний покрив темно-сірий з голубуватим відтінком. Водиться в Передкавказзі, на Кавказі і в Закавказзі.
   Кріт уссурийскій (могера). Великий, з щільним буро-сірим хутром. Населяє Приморський край. Промислового значення не має.
   Шкірки кротів займають видне місце в хутрових заготовках СРСР. У 1983 р. було заготовлено 12,27 млн., в 1984 г.-11,86 млн. шкірок.


Кріт, фото:




Кріт, відео:

???????@Mail.ru
Головна >> Полювання >> Мисливсько-промислові звіри і птиці >> вихухоль, кріт (опис крота) ...
Кріт
полювання, риболовля
загрузка...
Кіт продемонстрував своє відношення до крота:
Один із методів боротьби з кротами на земельній ділянці:
ЗАГІН НАСЕКОМОЯДНИХ
  Вихухоль, кріт європейський, сибірський, кавказький. Опис крота, віхухолі.

  Вихухоль. Своєрідний водний звір. Досягає величини крупного щура. Хвіст майже голий, покритий плоскими лусочками, в підстави округлий, на більшій частині довжини зплющений з боків. Знизу хвоста, біля підстави, є здуття, в якому поміщаються залози, що виділяють пахучу рідину - мускус (використовується в парфумерній промисловості). Голова попереду витягнута в хоботок, очі маленькі, задні лапи з плавальною перетинкою. Хутро густе і м'яке. Спина і боки красивого каштанового кольору, черево сріблисто-біле.
   Зустрічається у водоймищах басейнів Волги, Дону, нижньої течії Уралу, Обі, Тоболу, Дніпра і оз. Ільмень. Мешкають переважно в заплавах річок, Селяться по берегах стариц і озер.
Спосіб життя земноводний. Вихухоль прекрасно плаває і упірнає. Живе в норі, виритій в березі водоймища. Вхідний отвір нори завжди знаходиться під водою. Розрізняють нори тимчасові, в яких вихухоль відпочиває, коли спливає далеко від гнізда; кормові, в яких харчуються їжею, здобутою у водоймищі, і гніздові, складно побудовані, в яких (біля поверхні землі) розташовано гніздо. На дні водоймища до нори веде "траншея" - канавка, що утворилася в мулі від руху вихухолі.
   Пищу (равликів, п'явок, водяних комах) вихухоль відшукує під водою. Поїдає в невеликій кількості кореневища рогозу, кубушки і ін. Взимку в сплячку не впадає, добуває їжу під льодом. У норі самка приносить до 5 голих дитинчат. До кінця Літа вони зростають і покидають гніздо. Не рідко в норі вихухолі знаходять новонароджених влітку і навіть восени. Внесена до Червоної книги СРСР, охороняється.